یکی از اصلی ترین دلایل گسترش بدحجابی در کشور را باید در تلاش شبانه روزی شبکه های ماهواره ای جستجو کنیم که به شدت در پی ترویج سبک زندگی غربی هستند که در آن حجاب هیچ جایگاهی ندارد .
امروز رسانه های غرب درصدد هستند نوع جدیدی از زندگی را در جامعه رواج دهند که شاید بتوان شاخص حرکت این پویش اجتماعی را در مسئله پوشش کندو کاو کرد.
ا گسترش مدرنیته در جوامع وماهوارهها به عنوان نماد رسانهای جامعه مدرن، جایگاه خاصی در میان سایر رسانهها پیدا کرده اند.
ماهواره که محصول جامعه مدرن است، امروزه گستره وسیعی از جهان را تحت سلطه قرار داده است و هم اکنون رد پای ماهوارهها حتی در میان عشایر و چادر نشینان کشور ما نیز به چشم میخورد.
وجود ماهوارهها در منازل پیامدهای بسیاری را در پی دارد که قسمتی از این پیامدها مربوط به آسیبهای اجتماعی این پدیده در سطح جامعه است.
شبکههای ماهوارهای یا فارسی زبان هستند و از سوی ایرانیان خارج از کشور و با توسل به دولتهای بیگانه تاسیس شدهاند و یا شبکههای بینالمللی سایر کشورهای جهان هستند.
شبکههای فارسی که در سالهای اخیر رشد روزافزونی داشتهاند، مدتها است با انتخاب سریالهایی خاص بر پایه موضوعاتی چون روابط
بی بند و بارانه و بی توجهی به تعهد خانوادگی، در قالبهای فریبنده سعی در رسوخ در خانوادههای ایرانی داشتهاند.
شبکههای غیر فارسی زبان ماهواره نیز سرشار از برنامههایی با مفاهیم جنسی و غیراخلاقی است.
برنامههای ماهوارهای با عادی جلوه دادن روابط زنان و مردان، سعی در تغییر الگوهای رفتاری بر مبنای اخلاق و دین در میان جوامع هدف دارند.
این برنامهها از
مفاهیمی چون خانواده و تعهد، تقدس زدایی میکنند و گناه را امری عادی جلوه
میکنند.یکی از پیامدهای اجتماعی ورود مار خوش خط و خالی به نام ماهواره در
منازل قبح زدایی از روابط
غیر شرعی میان زنان و مردان در سطح جامعه است.
برنامههای ماهوارهای با عادی جلوه دادن روابط زنان و مردان، سعی در تغییر الگوهای رفتاری بر مبنای اخلاق و دین در میان جوامع هدف دارند.
این برنامهها از مفاهیمی چون خانواده و تعهد، تقدس زدایی میکنند و گناه را امری عادی جلوه میکنند.
به این وسیله دختران و پسران را به روابط خارج از چارچوب ازدواج دعوت میکنند و جوانان نیز پس از مدتی به چنین روابطی گرایش پیدا میکنند.
افزایش روابط خارج از بنیان خانواده نیز خود باعث کاهش ازدواج در جامعه و افزایش سن ازدواج میشود. یکی دیگر از مؤلفههای برنامههای ماهوارهای، رواج مد و پوششهای نامناسب است. بد پوششی و استفاده ابزاری از زنان در برنامههای ماهوارهای موج میزند. برنامه سازان بیگانه سعی در القای پوشش و مدهایی دارد که مردم عادی کشورهای خودشان در کوچه و خیابان هیچ گاه از چنین ظواهری استفاده نمیکنند و چنین پوشش و آرایشهایی تنها مربوط به سالنهای مد و خوانندگان و هنرپیشگان شان است.
کشورهای غربی با ساخت چنین برنامههایی میخواهند تصویری ساختگی از غرب و مردم آن به خورد جهانیان دهند تا از این طریق مردم کشورهای هدف را از مسائل بنیادین و اساسی زندگی دور کنند و به سمت سطحی گرایی و مد پرستی سوق دهند.
به لحاظ فنی در159 مدار تلویزیونی در کل جهان،203 ماهواره تلویزیونی فعال است که از این تعداد در80 مدار قالب دریافت در ایران، یکصد ماهواره تلویزیونی-یعنی نیمی از ماهواره های جهان-قرار دارد.
این تعداد ماهواره ها، امکان تماشای حدود18000 شبکه تلویزیونی را در ایران فراهم می آورد. با رسیورها و دیش های معمولی می توان تا نزدیک2000 کانال ماهواره ای را در ایران با کیفیت بالا دریافت کرد. شبکه هایی که اکثر قریب به اتفاق برنامه های آنها با سنت و فرهنگ ایرانی و اسلامی در تضادند و اثرات مخرب روحی و روانی بر مخاطبین ایرانی می گذارند و یکی از مهمترین تاکتیک های غرب در جنگ نرم علیه ارزش های اسلامی و ایرانی است.
در بین شبکه های ماهواره ای که به سهولت در ایران قابل دریافت است، بیش از380 کانال خاص موسیقی وجود دارد که شبانه روز در حال پخش موسیقی، کلیپ، رقص، آهنگ های درخواستی و کنسرت هستند. عموم این برنامه ها آکنده از حرکات ضداخلاقی و اروتیکال است.
در حالی که علا وه بر این شبکه های اختصاصی موزیکال، حدود1200 شبکه هم در خلال برنامه های خود کلیپ ها و شوهای موزیکال پخش می کنند. در حوزه کودک و نوجوان بیش از250 کانال ماهواره ای قابل دریافت در ایران است ضمن آنکه بخش مهمی از برنامه های کانال های عمومی نیز به پخش برنامه های کودک و نوجوان اختصاص دارد.
این شبکه ها علاوه بر پخش کارتون هایی که عموما در تضاد با مبانی اخلاقی ماست، اقدام به فرهنگ سازی ارزش های لیبرالی و اومانیستی غرب در ذهنیت اطفال ایرانی می کند و آنان را شیفته زندگی آمریکایی و غربی می نماید.
در حوزه مصرف زدگی و فرهنگ سازی پوشش و مد، حدود80 شبکه وجود دارد که اختصاص به نمایش مد ولباس دارد، لباس هایی که رسما تبلیغ فرهنگ عریانی است.
این شبکه ها، حتی تحت عنوان “میس بیکینی” به تبلیغ لباس زیر مردانه و زنانه می پردازند. بایستی بدانیم که تبلیغ پوشش غربی صرفا به این کانال ها منتهی نمی شود و سایر شبکه های ماهواره ای نیز در متن برنامه های خویش بدان اقدام می ورزند.