همانگونه که می دانید مردم برخی از کشورهای خاورمیانه، مدتی است که برای تغییرات اساسی در سیستم های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورهای خود، تظاهرات می کنند.
آنها مردان و زنانی هستند که امیدی جزء خداوند متعال و سلاحی جزء مقاومت ندارند. علیرغم تبلیغات دروغین دولت های غربی مبنی بر بی تفاوتی زنان مسلمان نسبت به تحولات کشورهای خود، شرکت آنها دوشادوش مردان در تظاهرات ها نشان دهنده ی حضور موثر آنها و بیداری اسلامی زنان مسلمان منطقه است.
از دیدگاه اسلام، زنان علاوه بر نقش ارزشمندشان در خانواده به عنوان همسر و مادر، می توانند در تمام تحولات اجتماعی کشورهای خود نیز تاثیرگذار باشند. یکی از وظایف زنان همانند مردان، اصلاح جامعه است. در آیاتی از کلام الله مجید، خداوند متعال به طور یکسان به مردان و زنان توصیه می کند، تقوا پیشه کنند و از گناه کردن و کارهای اشتباه بر حذر باشند. با توجه به این آیات، زنان نیز در اصلاح جوامع خود از انحرافات تاثیرگذار هستند. رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله سید علی خامنه ای، در این باره می فرماید: “در عرصه های اجتماعی، سیاسی، علمی و دیگر فعالیت ها، زنان مسلمان، همانند مردان، حق دارند با توجه به شرایط زمانی، به وظایف خود در قبال جامعه عمل کنند. زنان، همانند مردان، موظف هستند تا در جامعه حضور یابند، تا دردهای جامعه را درک کرده و در درمان آنها بکوشند.” به فرموده ی رهبر انقلاب اسلامی، زنان مسلمان نمی توانند از زیر بار مسئولیت اصلاح جوامع خود، شانه خالی کنند.
به منظور احیای جایگاه والا و ارزشمند زنان مسلمان، پیامبر اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص) با زنان نشست علمی برگزار می کرد و دیدگاه ها و نظرات آنها را در مورد تحولات و موضوعات سیاسی و اجتماعی جامعه کنکاش نموده و مورد ارزیابی قرار می داد. علاوه بر این، با ظهور اسلام، زنان در نبردهای طاقت فرسایی شرکت نموده و ده ها زخمی را تقدیم اسلام نمودند. یکی از افتخارات زنان مسلمان این است که اولین شهید زن اسلام، سمیه مادر عمار بوده است؛ زنی که تحت شکنجه ی کفار و مشرکین مکه، به فیض شهادت نائل گردید.
امروز نیز زنان مسلمان منطقه، بخصوص آنهایی که در کشورهای مصر، لیبی، بحرین، تونس و یمن زندگی می کنند، با الگو گرفتن از سمیه، به مقاومت در برابر دشمن وحشی و خدانشناس می پردازند. این حضور و شجاعت، یادآور نقش سرنوشت ساز و عظیم زنان مسلمان ایرانی در طول تحولات انقلاب اسلامی ایران در ۳۳ سال پیش است. زنان مصری با حضور دوشادوش خود در کنار مردان در تظاهرات، ثابت کرده اند که آنچه غربی ها در مورد انزوای زنان مسلمان می گویند، کذب محض است. در اوج اعتراضات بر علیه حسنی مبارک، خیابان های مصر شاهد خیل عظیم زنان مسلمان و باحجابی بود که با فریادهای خود خواهان سرنگونی حکومت مستبد کشورشان بودند.
مشارکت زنان در انقلاب های تونس، لیبی و یمن، توجه نهادهای مختلف جهانی را به خود جذب کرده است.
حضور زنان مسلمان در اعتراضات نشان می دهد که آنها خواهان رهایی از محدودیت های ماتریالیست غربی بوده و این اعتراضات به خاطر رهایی از دست حاکمان دیکتاتور مآب و وابسته به غرب برگزار شده است. توکل کرمان، فعال زنان و رهبر زنان شرکت کننده در اعتراضات اخیر، با توجه به حضور زنان در این بهار عربی و بیداری اسلامی، می گوید: “زنان مسلمان عرب، نقش تاریخی، مهم، و تاثیرگذاری را ایفا می کنند. در حالیکه هدف نخست تمام انقلاب ها، سرنگونی رژیم های سیاسی استبدادی است، زنان، در وهله ی اول، در مقابل هنجارها و سنت هایی به پیروزی دست می یابند که عاری از زمینه های مذهبی بوده اند. و پس از آن است که نقش خود را در انقلاب سیاسی ایفا می کنند.”
در بحرین، تعداد زیادی از زنان مسلمان با پوشیدن حجاب اسلامی، به خیابان ها آمدند و برای سرنگونی حکومت آل خلیفه، فریاد زدند. بیداری اسلامی زنان مسلمان بحرینی، نشان دهنده ی آگاهی این زنان از نقش حیاتی و تاثیرگذار خود در اصلاح جامعه است. یکی از زنان برجسته ی بحرینی که بر علیه حکومت آل خلیفه، دست به طغیان زده، “آیت الکرمزی” است. او دانشجویی ۲۰ ساله است که به خاطر اشعارش بر علیه حکومت بحرین مشهور شده است. الکرمزی به خاطر خواندن اشعاری بر علیه حکومت آل خلیفه در یک گردهمایی که در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ برگزار شد، توسط عاملان رژیم آل خلیفه دستگیر شد.
از آنجا که زنان نقش بسیار تاثیرگذاری را در بیداری اسلامی و همچنین شکل گیری این حرکت، بخصوص در بحرین، داشته اند، دیکتاتورها با تغییر روش فکری و عملی خود تلاش کردند تا با حمله به آنها، این فریاد آزادی خواهی را خاموش کنند. رژیم بحرین تلاش نمود تا با بی احترامی به زنان و تهدیدکردنشان، مردم را ترسانده و آنها را از قیام خود بر علیه این رژیم خودکامه منصرف نماید و در واقع هوشیاری اسلامی را بی اثر نماید. آیت الکرمزی به خاطر خواندن اشعاری بر علیه حکومت آل خلیفه دستگیر شد و در زندان مورد شدیدترین و فجیع ترین شکنجه ها قرار گرفت.
علاوه بر این، در لیبی، نیروهای قذافی، زنان تظاهر کننده را تهدید به بی احترامی و تجاوز کردند. روانپزشکی از یکی از بیمارستان های بنغازی در این رابطه چنین می گوید: “با توجه به تحقیقات انجام شده در شهرهای اجدابیا، بریقه، سالوم و بنغازی، مشخص شده است که تاکنون بیش از ۲۳۵ زن، مورد سوء استفاده و تجاوز نیروهای قذافی قرار گرفته اند.”
زنان مسلمان ایرانی، به نقض حقوق زنان در منطقه و بخصوص بحرین، اعتراض کردند. به عنوان مثال، اجلاسی با عنوان “ادیان، حقوق بشر و زنان” در ۳۰ آوریل ۲۰۱۱ در تهران، با حضور نمایندگانی از کشورهای ژاپن، سودان، بحرین، تونس، لبنان، عراق، یمن و سوریه، برگزار شد. در این اجلاس، نمایندگان زنان ایرانی و غیر ایرانی، از سازمان های بین المللی خواستند تا از امنیت زنان در منطقه محافظت کرده و از ظلم و ستم بر علیه آنها جلوگیری نمایند. زنان حاضر در این اجلاس از ارگان های بین المللی خواستند تا به طور جدی با ناقضان حقوق بشر برخورد نمایند.
در پایان این اجلاس، شرکت کنندگان خطاب به خواهران و برادران مظلوم خود در منطقه، بخصوص در بحرین و لیبی، اظهار داشتند: هر قطره از خون شما به سیلی خواهد پیوست که به زودی کاخ ظلم و جور را در جهان تخریب می کند و این وعده ی شکست ناپذیر الهی است.
منبع: حجاب نیوز