گفت‌و‌گو با زنی که تا کنون 300 دوره نمایشگاه عفاف و حجاب برگزار کرده است

خبرگزاری فارس: یکی از فعالان عرصه حجاب و عفاف معتقد است برای جذب جوانان به سمت حجاب با منطق و زبان جوان پسند با آنها صحبت نشده است و با ارائه مدل‌های پوشش اسلامی و جذاب می‌توان افراد بد حجاب را به سمت حجاب جذب کرد.


به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، نعیمه اسلاملو یکی از زنان برگزیده‌ای است که سال گذشته توسط رئیس جمهور تقدیر شد و تاکنون 180 دوره نمایشگاه حجاب و عفاف را در سطح کشور برگزار کرده است.
* تألیف نخستین دایرة‌المعارف عفاف و حجاب در کشور
اسلاملو در گفت‌و‌گو با خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: به همراه تعدای از دوستان دوران دانشگاه خود مؤسسه‌ای فرهنگی را به منظور تبیین حقانیت اسلام تأسیس کردیم و بعد از مدتی تصمیم گرفتیم تا در حوزه مباحث زنان و خانواده نیز به فعالیت و کارهای پژوهشی بپردازیم و در نخستین گام در حوزه عفاف و حجاب وارد و متوجه کاستی‌های بسیار در این حوزه شدیم.
وی افزود: به پیشنهاد اساتید مطرح در حوزه عفاف و حجاب کتاب "حریم ریحانه " را تألیف کردیم که به عنوان نخستین و تنها دایرة المعارف عفاف و حجاب کشور نیز مطرح است همچنین نمایشگاه "حریم ریحانه " را با 16 غرفه متنوع هر سال و به ویژه در نمایشگاه قرآن برپا می‌کنیم البته این نمایشگاه تاکنون 300 بار در مناطق مختلف کشور برگزار شده است.
اسلاملو افزود: تمام استان‌ها به دلیل تأثیرگذاری بالای نمایشگاه "حریم ریحانه " از ما برای برپایی آن دعوت می‌کنند و حتی در استان‌های مرزی نیز این نمایشگاه برپا شده است.
وی ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاه "حریم ریحانه " در مناطق مختلف کشور، دو کارشناس نیز به این شهرها اعزام می‌شوند تا به توضیح دلایل ضرورت عفاف و حجاب پرداخته و شبهات جوانان در این زمینه پاسخ ‌دهند؛ از 300 نمایشگاهی که تاکنون برگزار کرده‌ایم بیش از 20 درصد آن در استان تهران بوده است.
  
اسلاملو اضافه کرد: طرح "طلایه‌داران عفاف " را نیز با همکاری وزارت ارشاد برگزار کرده‌ایم که به تربیت کارشناسان عفاف و حجاب و انتقال تجربیات در این زمینه می‌پردازیم که در این طرح، مدل‌های جدید پوشش اسلامی را معرفی می‌کنیم.
* اقدامات شتاب زده و بدون پژوهش دلیل عدم موفقیت در عرصه عفاف و حجاب
وی با بیان اینکه معتقدم کار فرهنگی باید پشتوانه پژوهشی داشته باشد، عنوان کرد: اقدامات شتاب‌زده و بدون پژوهش دلیل عدم موفقیت در عرصه عفاف و حجاب است؛ نگاه ما این است که آسیب کارهای فرهنگی نداشتن پشتوانه پژوهشی است و آسیب کارهای پژوهشی اجرایی نشدن آنهاست؛ عده‌ای از افراد مرتب کارهای پژوهشی انجام می‌دهند و کتاب‌های قطوری را تولید می‌کنند که مخاطب به هیچ عنوان آنها را نمی‌خواند و عده دیگر هم مشغول کارهای اجرایی بدون اطلاع از محتوای آن هستند.
وی افزود: زمانی که به همراه کارشناسان خود به آسیب شناسی حوزه عفاف و حجاب پرداختیم متوجه خلأهای بسیار در این حوزه شدیم؛ ما معتقدیم که ریشه‌های عفاف و حجاب را باید در خانواده جست‌و‌جو کرد.
* برای جذب جوانان به حجاب و عفاف از کارشناسان همسن آنها استفاده شود
اسلاملو با بیان اینکه برای جذب جوانان به مقوله عفاف و حجاب باید از کارشناسان همسن آنها استفاده شود،‌ گفت: این کارشناسان مشکلات جوانان را بهتر درک ‌می‌کنند؛ باید توجه داشت که مخاطبان ما در عرصه عفاف و حجاب به سه دسته تقسیم می‌شوند افرادی که "نمی‌دانند "، "نمی‌توانند " و "نمی‌خواهند ".
وی اضافه کرد: معتقدیم کسانی که وارد نمایشگاه "حریم ریحانه " می‌شوند نمی‌توانند دلیلی برای بی حجابی خود داشته باشند چرا که ما با مستندات مختلف از جمله اسلام، ادیان دیگر، فطرت، برهان‌های عقلی و علمی آنها را متقاعد می‌کنیم و امکان ندارد در حوزه نظری در زمینه عفاف و حجاب فردی ازنمایشگاه قانع نشده بیرون برود.
* لباس‌های قدیمی و غیر زیبا تحت عنوان لباس مناسب به فروش می‌رسد
وی عنوان کرد: عده دیگر از مخاطبان می‌پذیرند که حجاب خوب است ولی نمی‌توانند لباس پوشیده و زیبا را بیابند چرا که متأسفانه در بازار لباس کشور، لباس‌های تنگ و کوتاه تحت عنوان جوان پسند ارائه می‌شوند و لباس‌های قدیمی، گشاد و غیر زیبا تحت عنوان لباس‌های مناسب به فروش می‌رسند.
اسلاملو ادامه داد: نمایشگاه حریم ریحانه دارای 16 غرفه است که محتوای آن را نیز در قالب کتاب "حریم ریحانه " که نخستین دایرة المعارف عفاف و حجاب کشور است ارائه کرده‌ایم که «پوشش و عفاف در کلام بزرگان و مشاهیر جهان»، «سیمای حجاب در شعر پارسی»، «پوشش و عفاف در ادیان الهی»، «پوشش و عفاف در اسلام»، «فقط همسرم شامل توصیه‌های دین اسلام در روابط خانوادگی و ارائه الگوهای رفتاری در این زمینه»، «بررسی شبهات حجاب»، «خون نوشته‌ها شامل ارائه وصایای شهدا پیرامون عفاف و حجاب»، «عفاف در حبس شامل بررسی داستان غم انگیز کشف حجاب در ایران» از جمله محتوای این کتاب و نمایشگاه است.
وی بیان کرد: «هجوم خاموش با بررسی ناتوی فرهنگی دشمن در خصوص عفاف و حجاب»، «سرمایه داری و صنعت برهنگی در سراسر جهان»، «علم هم تجربه کرده است با موضوع بررسی آنچه علم در زمینه عفاف و حجاب به آن دست یافته و ارائه آمارهای رسمی از پیامدهای عدم رعایت عفاف و حجاب در کشورهای مختلف جهان»، «از زبان آمار با موضوع بررسی آمار بی‌عفتی و پیامدهای سوء آن در جهان خصوصاً کشورهای غربی»، «حجاب در قرن 21 با موضوع بررسی وضعیت و مدل‌های پوشش مسلمانان سایر کشورهای جهان در قرن 21»، «بررسی ایستادگی زنان مسلمان کشورهای جهان در مقابل محرومیت‌ها، ممنوعیت‌ها و قوانین منع حجاب» نیز از قسمت‌های مختلف نمایشگاه "حریم ریحانه " است.
* باید مدل‌های اسلامی و ایرانی پوشاک در بازار پیدا شود
اسلاملو اظهار داشت: مدل‌های اسلامی و ایرانی پوشاک در بازار کشور باید به راحتی پیدا شود تا مشتری با رفتن به بازار بتواند سریعاً لباسی با پوشش مناسب و جذاب پیدا کند؛ از این رو در این عرصه وارد فعالیت شدیم، با برندهای مختلف حجاب در حال فعالیت هستیم و در تولید پوشاک مناسب سرمایه‌گذاری کرده‌‌ایم.
وی ادامه داد: در بحث عفاف و حجاب مشکل این است که با زبان خود جوانان با آنها صحبت نکرده‌ایم باید به‌گونه‌ای با جوانان صحبت کنیم که آنها متقاعد شوند چرا حجاب خوب است و با استدلال حجاب و عفاف را انتخاب کنند.
اسلاملو‌ اضافه کرد: دلیل اصلی اینکه دختران ما با یک حجاب مناسب وارد دانشگاه می‌شوند اما بعد از گذشت چند سال از دوران دانشجویی حجابشان نامناسب می‌شود، آگاهی نداشتن از ماهیت عفاف و حجاب است و علت مخالفت برخی از جوانان با مسئله حجاب کم کاری و کارهای نامناسب در این زمینه است؛ پس ازچندین سال فعالیت در حوزه عفاف و حجاب معتقدم که عده‌ای از افراد نه تنها برای حجاب کاری نکرده‌اند بلکه وضعیت آن را در کشور خراب کرده‌اند.
* کارگروه ساماندهی مد و لباس هیچ اقدامی برای حمایت از وضعیت پوشش مناسب انجام نداده است
اسلاملو با بیان اینکه در عرصه مد و لباس کشور باید یک انقلاب فرهنگی انجام شود، ‌اظهار داشت: نباید از این نکته غافل شد که زنان چادری و محجبه هم به دنبال پوشش زیبا هستند اما هم اکنون لباس‌های پوشیده و زیبا در بازار وجود ندارد؛ کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد به هیچ عنوان در ارائه مدل‌های زیبا و اسلامی کارآمد نیست.
وی ادامه داد: این کارگروه هر سال نمایشگاهی از پوشش‌های اسلامی ارائه می‌کند اما طراحان لباس با پوشش نامناسب در این نمایشگاه حضور دارند و کسانی که خود اعتقاد به حجاب ندارند به دنبال ارائه پوشش اسلامی و مناسب هستند.
وی بیان کرد: اکثر بد حجابان، ناآگاه از فلسفه و فواید حجاب اسلامی هستند که باید بر روی آنها کار فرهنگی انجام شود.